www.pearlsofanca.se

tisdag 21 februari 2012

Äcklig info...

Eftersom det här inte "bara" är en företagsblogg... eller... det finns ingen definition.. haha... ja bloggar om vaaad jag vill, nääär jag vill ;p  så måste jag lyfta en artikel jag nyss läst. 
Efter att snöat in på LCHF (och därmed granskat nyckelhålsmärkning, stärkelse, e-nummer m.m) kommer jag snart inte våga äta någonting ;) Blir välle ett par köttkaniner, kycklingar, nån älg och ett salladsland hemma ist haha
Här är artikeln i SvD ang. nyckhålsmärkning. http://www.svd.se/mat-och-vin/matkultur/den-nyttiga-fuskskinkan_6858401.svd

Jag blir mörkrädd. Visst kritiserar lchf-anhängarna nyckelhålsmärket från livsmedelsverket, men nu blir det allt fler för var dag. Det måste ju betyda någonting? Tänk att jag matar mina barn med sånt skit. E-nummer, aromer, stärkelser, e-nummer. Numera äter vi mycket mer ekologiskt, närproducerat utan tillsatser. Men barnen äter även pasta, potatis ris m.m. tvärtemot mig. (Jag vill ju vara helt hundra innan jag "utsätter" barnen för mina påhitt). Sen är väl potatis det bästa av dessa tre.

Måste ju bara informera om dessa e-nummer också... det sjukaste är att i regel är 9 av 10 av dessa äckelnummer inte ens nödvändiga utan står för det estestiska i maten (som färg, form, tjocklek m.m) *uuuäääähhhh*

Den godaste, bästa och nyttigaste maten (enligt mig, som många andra). Bild lånad från Anna Hallens blogg. Följer slaviskt hennes lchf-kokbok ;)  En annan SKITBRA sida är kostdoktorn, som förklarar LCHF på ett bra och enkelt sätt. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar